#loppistajm

 

 

KÖPVILLKOR & PRAKTISK INFORMATION

Läs innan du köper platsbiljett!

Tillbaka till loppisens förstasida - klicka HÄR!

OBS! Tänk på att vid köp av plats på loppis har du ingen ångerrätt – du kan alltså inte få pengar tillbaka vid avbokning och kan inte heller byta till annat datum e dyl.
 

VAD FÅR DU SÄLJA?

Detta är en loppis BARA för begagnade prylar. Det enda du får sälja är alltså just begagnat, använt. Du får INTE sälja t ex dryck, godis eller mat, eller nya/oanvända prylar, inte heller vapen (ej heller knivar, luftvapen etc) eller levande djur. Du får självklart inte heller sälja något som är olagligt, eller som kan väcka anstöt. Arrangören förbehåller sig rätten att avvisa prylar och/eller försäljare, som arrangören bedömer stör arrangemanget, när som helst under dagen.

PRAKTISK INFORMATION

PLATSKATEGORIER: Det finns två platskategoriser, MED bil respektive UTAN bil. Plats MED bil kostar 280 kr och består av 2 p-rutor. Plats UTAN bil kostar 230 kr och är ca 2,5 m bred och ca 1 m djup.

VAR? Loppisen håller till i Liljeholmstorget gallerias p-garage (plan 2). Adress: Nybohovsbacken 38, 117 63 Stockholm.

INFART: Kommer du med buss eller t-bana går du genom gallerian och hittar loppisen på plan 2 i p-garaget. Anmäl dig i loppisinformationen direkt när du kliver ut i garaget.
* Du som har plats MED bil kör in direkt på plan 2 i garaget. Det är inte möjligt att köra in flera varv, och inte heller möjligt att köra in flera bilar till en plats. Extrabilar kör in via plan 1 och bär saker därifrån.
* Du som har plats UTAN bil, men anländer i bil, kör in via plan 1 och parkerar på övriga p-utrymmen (ingen p-avgift debiteras för dagen om du anländer mellan kl. 7.30 och 11). Du kan alltså INTE köra fram bil till din loppisplats för urlastning.
* Vi rekommenderar inte att man åker extravarv med sin bil för att hämta mer prylar e dyl. Dels är det mkt svårt att ta sig ut med bil under insläppstiderna, dels kan vi inte garantera att man kan köra in bilen på sin plats igen när man kommer tillbaka (i så fall får man ha bilen på en besöksparkering under dagen).

NÄR? Loppis öppettider är kl. 11-15. Insläpp för säljare mellan ca 9 och 10.30 på loppisdagen. Om du inte anlänt kl. 10.30 riskerar du att förlora din plats (anländer du med bil till garaget före kl. 7.30 registreras du för p-avgift).

HÅLL DIG PÅ DIN PLATS! Tänk på platsutrymmet! Du måste hålla dig inom den yta som är din. Plats med bil består av 2 p-rutor, inte mer. Det är INTE tillåtet att ställa några bord eller prylar utanför/bakom sina p-rutor. Plats utan bil har en plats markerad i marken, inga prylar eller bord får vara utanför. Detta är viktigt av säkerhetsskäl.

BORD ETC: Vill du ha bord och klädställning e dyl tar du själv med detta. T ex en strykbräda fungerar ypperligt!

FACILITETER: Toaletter, uttagsautomat och restauranger finns inne i den välförsedda gallerian.

VID DAGENS SLUT: Efter kl. 15, när loppisen är slut, packar alla ihop, städar sin plats, tar med sig osålda prylar, tomkartong och skräp hem.
* OBS! Det är inte tillåtet att lämna kvar några prylar eller sopor på området. För kvarlämnade sopor/prylar debiteras en sophanteringsavgift om 500 kr.
* Alla ska ha packat ihop och lämnat området senast kl 16.30.

TIDIGA KÖPARE: Området är öppet, köpare kommer in på loppisområdet även innan kl. 11. De mest fyndsugna kommer först, så klart, och vill ibland titta på försäljares prylar så fort de öppnat sin baklucka. Du bestämmer självklart själv när du är redo att börja sälja. Ett tips är att ta fram eventuella bord först, innan du tar fram prylar. Då kan du be alla potentiella köpare att stå utanför bordet, så slipper du ha kunder överallt kring din bil. Ett stalltips är också att de första kunderna är de hårdaste prutarna och de prylar som de vill ha kommer i många fall någon senare kund också att vilja ha - och den kan kanske tänka sig att vilja betala det pris du satt. Om du på något sätt behöver hjälp under dagen, har några funderingar etc, är du alltid mycket välkommen att haffa någon av oss i Team Loppis i gul reflexväst.

BELYSNING: Är du noggrann/känslig med belysning rekommenderas du att INTE boka plats på denna loppis! Loppisen arrangeras i ett parkeringshus, som är upplyst på sedvanligt vis – ingen extra belysning utöver det. Variation i belysningen förekommer också mellan de olika försäljningsplatserna. Ibland kan även ett lysrör ha gått sönder och det kommer i s f inte att kunna bytas ut under dagen. Försäljningen är tänkt att ske framför bakluckan och du kan därför inte räkna med belysning vid fören eller sidan av bilen.

RÖKNING FÖRBJUDEN: Det är inte tillåtet att röka någonstans i garaget. Du kommer ut till utomhustorget om du går genom gallerian. Av bransäkerhetsskäl är det inte heller tillåtet att ha levande ljus i garaget.

Det är inte heller tillåtet att täcka för nödutgångar eller sprinklers med prylar etc. Notera var din närmaste nödutgång finns. I händelse av brand eller utrymningslarm: Ta med dig växelkassa, lås in eventuella särskilda dyrgripar i din bil och lämna omgående marknadsområdet via nödutgång. OBS! Vid ett akuttillbud finns INTE tid att packa ihop alla saker eller köra ut bilen.

OM SNÖ: Om det är snöigt ute kan det så klart bli blött även i p-huset - tänk på att inte köra in med en snöig och isig bild, för då får du en mycket blöt loppisplats när detta smälter.

BEGRÄNSAD TAKHÖJD: OBS! Begränsad takhöjd i garaget (2,10 m)! Husbilar, större skåpbilar etc kommer inte ner i garaget. Längre bilar, t ex pickupmodell, behöver köpa två platser.

KÖPVILLKOR

* OBS! Köp av säljplats är bindande – ingen ångerrätt eller öppet köp gäller. Du kan alltså inte få pengar tillbaka vid avbokning och kan inte heller byta till annat datum. Genom din betalning av denna platsbiljett accepterar du även de regler som anges.
* När betalningen gått igenom är platsen köpt och du får din platsbiljett. Denna platsbiljett måste du visa upp vid incheckningen på loppisen (i mobilen eller på papper) för att få din plats.
* Alla uppgifter i anmälningsformuläret på köpsidan ska uppges korrekt för att din platsbiljett ska vara giltig.
* Vid inställt evenemang, eller om någon händelse utanför arrangören Stockholmsmarknaders kontroll leder till att du inte kan erbjudas en plats som du bokat, återbetalas hela platsavgiften.
* Arrangören förbehåller sig rätten att avvisa prylar och/eller försäljare när som helst under dagen, som arrangören bedömer stör arrangemanget. Arrangören förbehåller sig även rätten att kontrollera legitimation på säljare, samt efterfråga och anteckna ursprung för de prylar som säljs.Vid frågor, kontakta arrangören Stockholmsmarknader på info@stockholmsmarknader.se eller tel: 076-8966370.


 

Följ oss gärna på Instagram: 

   link link link link link link link link www.solvallaloppis.se/tidernas/ www.stockholmsmarknader.se/aretsforetagare.html www.stockholmsmassan.se/press/pressmeddelanden/2014/1/the-collectors-awards---nomineringarna-till-arets-antikpriser-klara http://www.taby.se/Bygga-bo-och-miljo/Miljo/Tabys-miljopris/